KIRIKKALE / MERKEZ - MKE ANAOKULU

Nis

Okulumuz öğretmeni Hayrrünnisa ERASLAN'ın öğrencileri ile birlikte yürüttüğü "KOZMİK YAŞAMA YOLCULUK"e twinnining projesi ile çocuklara bilgi aktarmak yerine  araştırma ve öğrenme isteği uyandırarak gelecek yaşamlarında başkalarına,  çevrelerine, kendilerine saygı duyan, sorumluluk sahibi bireyler olmalarını hedefliyoruz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Etkinlikleri kapsamında Nur Cami Konferans Salonunda kutlama programı gerçekleştirdik.

Nis

Sevgi Kelebekleri sınıfı öğrencilerimiz İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün şehir meydanında düzenlediği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama programında İŞTE BU BAYRAK isimli muhteşem gösterileri ile okulumuzu temsil etti.Okulumuz öğretmeni Nazmiye AK'ın öğrencileri ile birlikte hazırlamış olduğu gösteri izleyenlerin büyük beğeni ve alkışlarını aldı.Muhteşem gösterileri ile okulumuzu en iyi şekilde temsil eden Nazmiye AK -Reyhan KARADEMİR öğretmenimizlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında okulumuzda şenlik düzenledik.Çocuklarımızın doyasıya eğlendiği şenliğimiz bando eşliğinde düzenlenen kortej yürüyüşü ile sonlandı.

Mrt

Geleneksel sahne sanatlarımızdan Hacivat-Karagöz gölge oyununu öğrencilerimizle buluşturduk.

Mrt

Dünya Dostu projemiz gelecekteki beslenme, atık ve ileri dönüşüm çalışmaları konusunda farkındalık yaratmayı, olası sorunlara farklı bir bakış açısıyla çözüm bulmayı amaçlıyor. 4-8 yaş arası öğrencilerin yer aldığı projemiz, sürdürülebilir yaşam üzerine birçok çalışmayı kapsayan, beslenme, atık ve ileri dönüşüm çalışmalarına dikkat çeken etkinliklerden oluşuyor. Atıkların, sağlıksız beslenmenin ve atık maddelerin gelecekte büyük sorunlar yaratacağı öngörüldüğünden bu projeyle çevreyi, doğayı ve dünyayı korumayı hedefliyoruz.

Mrt

Gökkuşağı sınıfı öğrencilerimiz Dünya Tiyatrolar günü etkinliklerinden.

Mrt

Şirinler Sınıfı öğrencileri Kütüphaneler Haftası kapsamında İl Halk Kütüphanesine gezi düzenledi.

Mrt

Sevgi Kelebekleri sınıfı öğrencilerinden Cem YUNUSOĞLU BEN KİMİM projesi kapsamında  halk ozanı,türkü üstadı Neşet ERTAŞ'ı tanıttı.

Mrt

Sevgi Kelebekleri Sınıfı öğrencimiz Göktuğ Aras BUDAK BEN KİMİM Projesi kapsamında büyük bilge ve gülmece ustası Nasettin Hocayı tanıttı.

Mrt

Sevgi Kelebekleri sınıfı öğrencileri düzenledikleri etkinliklerle Doğu Anadolu Bölgemizin kültürel ve yöresel özelliklerini öğrendi.

Mrt

18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftasında deneyim ve tecrübelerinden yararlandığımız yaşlılarımıza sevgi ve saygımızı dile getirerek empati etkinlikleri gerçekleştirdik.

Mrt

Sevgi Kelebekleri ve Çalışkan Arılar sınıfı öğrencilerimizle Kırıkkale İtfaiye merkezine düzenlediğimiz  gezide ;öğrencilerimiz itfaiye merkezinin işleyişi,itfaiye çalışanlarının görevleri,yangın söndürme araçları,yangına müdahale yöntemleri ve acil durumda hangi numaradan aranması gerektiği hakkında bilgi sahibi oldu.

Mrt

Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışmanımız Sema ŞİMŞEK tarafından yürütülen ZORBALIĞIN KARŞISINDAYIM YAPMAM GEREKENLERİN FARKINDAYIM projesinin 4.oturumunda zorbalık durumu ile karşılaşıldığında başa çıkma yöntemlerinden hangilerinin kullanılabileceği örnek ve rol oynama teknikleri kullanılarak anlatıldı.