KIRIKKALE / MERKEZ - MKE ANAOKULU

Şbt

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün düzenlediği İstiklal Marşını Güzel Okuma Yarışmasına katılacak öğrenci seçmeleri tamamlandı. Okulumuz öğrencileri arasından İstiklal Marşını 10 kıtasını ezbere okuma başarısı gösteren öğrencilerimiz madalya ve katılım belgesi ile ödüllendirilirken 5/D sınıfı öğrencimiz Ayşe Erva ÜNEŞİ İl seçmelerine katılmaya hak kazandı.

Şbt

Okulumuz salonunda sergilenen HAYALLER ve MASALLAR tiyatro oyununda eğlenceli saatler yaşandı.

Şbt

Sevgi Kelebekleri sınıfı öğrencileri bu hafta Gezegenler ve Güneş sistemini yaptıkları  etkinliklerle öğrendi.

Şbt

Sevgi Kelebekleri sınıfı öğrencimiz Zeynep Ada TEKEŞ BEN KİMİM proje sunumunda Friada KAHLO 'yu tanıttı.

Şbt

Güvenli İnternet Günü etkinlikleri, başta çocuklar ve gençler olmak üzere herkes için daha bilinçli ve güvenli internet kullanımı konusunda farkındalık oluşturmak için düzenlenmektedir. “Hep birlikte daha iyi bir internete” temasıyla düzenlenen bu etkinlikler, dijital teknolojilerin güvenli ve pozitif kullanımını teşvik etmek amacıyla tüm paydaşları bir araya getirmektedir.

Şbt

Çalışkan Arılar sınıfı öğrencileri  " Kartondan dönüştürdüm" projesi kapsamında kağıt atıkları tanıma,dönüşüm ve kağıt atıkları değerlendirme  çalışması ile atık kağıt/kartonlarla bireysel sanat etkinliği yaptı.

Şbt

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının ilk dönemini başarı ile tamamlayan öğrencilerimiz karnelerini aldılar.

Şbt

Sevgi Kelebekleri Sınıfı öğrencilerimizden Uras Can KAMAN " BEN KİMİM "Projesi kapsamında hazırladığı sunumu ile Çanakkale Savaşı kahramanımız Seyit Onbaşıyı tanıttı.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında Eğitimci Yazar İdris YAVUZ'u minik öğrencilerimizle buluşturduk.Eğitim ve kültür alanında bir çok kitabı bulunan İdris YAVUZ aynı zamanda Türk  masalları  çevirmenliği de yapmıştır.Yazarlık mesleğini minik öğrencilerimize tanıtan değerli konuğumuz kitap yazmanın ve okumanın önemi hakkında sohbet ederek bilgilendirmeler yaptı.Değerli İdris YAVUZ hocamıza projemize verdikleri katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ock

Sevgi Kelebekleri sınıfı öğrencilerimiz Bölgelerimizi Tanıyoruz etkinlikleri kapsamında bu hafta Ege Bölgemizi tanıyor.Ege bölgemizin kültürel ve coğrafi  özelliklerini ,yiyeceklerini giyeceklerini yaparak ve yaşayarak öğrenen öğrencilerimiz keyifli saatler geçirdiler.

Ock

5/ C sınıfı öğrencilerimizin Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında günlük planla bütünleştirilen etkileşimli kitap okuma etkinliklerinden.

Ock

MEB Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuz öğretmenlerine yönelik olarak Masal Anlatıcılığı Eğitici Eğitmeni Aslı KANDEMİR tarafından eğitim gerçekleştirldi.

Ock

Rehberlik  ve Psikolojik Danışmanımız Sema ŞİMŞEK tarafından gerçekleştirilen rehberlik etkinliklerimizde bu ay ; ilimizin yerel hedefi olan "Sınır Koyma"  konusu ele alındı. Tüm sınıflarımızda gerçekleşen etkinliklerde sınırların öneminden ve gerekliliğinden söz ettik.

Ock

Sevgi Kelebekleri Sınıfı öğrencilerimizden Nehir SAYIN  BEN KİMİM Projesi kapsamında hazırladığı sunumu ile ilk kadın pilotumuz Sabiha GÖKÇEN'i tanıttı.