KIRIKKALE / MERKEZ - MKE ANAOKULU

Ock

Tüm çocuklarımızın yeni yılla alacakları yeni yaşlarının sağlık ve mutluluk getirmesini diliyoruz.

Ara

12-18 ARALIK  Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak kutlanan haftada yerli tüketimin bilinçli olarak artmasını sağlamak ,tutumlu olma,yatırım yapma ve yerli malı kullanmanın önemi okulumuzda yapılan etkinliklerle vurgulandı.

Ara

5 Yaş Sabah grubu öğrencilerimiz Nasreddin Hoca Dinazorlar Çağı sinema filminde keyifli saatler geçirdi.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında etkileşimli kitap okuma etkinliklerimize velilerimiz evde kitap okuma saati düzenleyerek destek verdi.Projemize destek veren tüm velilerimize teşekkür ederiz.

Ara

1-7 Aralık Mevlanayı Anma etkinlikleri  kapsamında Mevlananın hayatı ,sevgi,saygı ,barış,hoşgörü,kardeşlik üzerine söylediği sözleri ve her dilden her dinden her ırktan insanları kucaklaması çocuklarımıza etkinler yolu ile anlatıldı.

Ara

Öğrencilerimizin bilime ve bilimsel buluşlara ilgi duyması, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri yakından takip etmesi, araştırma ve buluşlara yönelmesi amacıyla Kırıkkale Bilim Merkezine gezi etkinliği düzenlendi.

Bilime yönelik ilginin artmasına katkı sağlayan bu gezimizde öğrencilerimiz oldukça keyifli vakitler geçirmişlerdir.

Ara

4/ C sınıfı öğrencilerimiz "Besinleri Tanıyorum Sağlıklı Besleniyorum "isimli sınıf projelerinde her ay için  mevsime uygun iki besin belirlediler.Seçtikleri besinlerin neler olduğunu,nerede yetiştiğini, vücudumuza olan faydalarını ve değişik şekillerde tüketebileceklerini öğrendiler.  Aile katılımı ile desteklenen proje de ailelerden evde bu besinlerden çocuklarla beraber yiyecek hazırlayıp, görselleri paylaşmalarını istenild.Projemiz Haziran ayına kadar devam edecektir.4-C sınıfı velilerimize verdikleri destekten ötürü çok teşekkür ederiz.

Ara

10 Aralık ile başlayan İnsan Hakları ve Demokrasi Haftası olarak kutlanır. İnsanlar arasında ırk, din, renk, yaş, cinsiyet ayırımı yapmadan sevgi, saygı, dostluk duygularını geliştirmek, insanın insan olmak haysiyeti ile sahip olması gereken hakların hepsine “ İnsan Hakları” denildiğini tüm insanların eşit haklara sahip olduğunu öğrendik.

Ara

Çocuk Kulübü öğrencilerimiz sanatın, hayal gücünün ve yaratıcılığın somut örneklerini görmek için Armoni Sanat atölyesini ziyaret etti.Atölyedeki çalışmaları merak ve ilgi ile inceleyen öğrencilerimiz sorularına yanıt arayarak resim çalışmalarına katıldılar.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi " SÖZLÜK ÖZGÜRLÜKTÜR "sloganı ile  çalışmalara devam ediyoruz.Eylem planı çrçevesinde velilerimizi proje hakkında bilgilendiriyoruz.

Ara

Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından başlatılan DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ kapsamında okulumuzda yapılacak olan çalışmalar okul yürütme kurulu tarafından planlanarak tüm paydaşlara aktarılmıştır.